tisdag, juni 10, 2008

15 megabyte sommarläsning

har "scannat" in några voveller av den fantastiska sydstatsförfattaren falnnery o'connor, till en läsegrupp jag ska vara med i. men det är väl lika bra att dela med sig till resten av världen också, eftersom hon inte läses här i sverige.

VARNING: hon är katolik.
 


ladda ner här

6 kommentarer:

David Nyström sa...

Tack!! Jag gillar O'Connor...

Andy sa...

"VARNING: hon är katolik."

Ooops! Det var ju bra att du skrev det. Då ska jag inte ladda ned detta, för katoliker är ju dåliga människor... NOT!!!

Ska ladda ned och kika på det. Vem vet; kanske det är bra...

Trevlig sommar!

Cecilia Ljunggren sa...

Så kul! Varför hon inte läses i Sverige är... svårt att förstå, eller inte. Utan vanlig konspirationskänsla så är hon kanske alldeles för 'sydstatisk' för att förstås. Nja, inte egentligen. -Även nordiska studenter brukar gilla "Revelation" på våra 101-kurser ;) Men hon kräver ju lite fundering.
Det vore intressant att avlyssna era diskussioner(kan FRA hjälpa till??:P) Och, kanske får du lust att översätta någon novell till svenska...?
Tack för en varierad blogg förresten!

Benjamin sa...

Benjamin,

I am a same-named Orthodox Christian who has lived in Sweden (I am American) and who has Swedish family, thus the discovery of your blog warms my heart. Is there a way I can e-mail you?

Cecilia Ljunggren sa...

Alltså, blev nyfiken och kollade lite, och o'connor är ju faktiskt översatt - inte alla noveller men en hel bunt, som t om gick att traska till Gottsundabiblan och låna, så då kanske du inte behöver översätta dom :) Men den var inte ofta utlånad, samlingen 'Bra folk från landet'
Det var lite skoj att läsa på svenska faktiskt. Märkligt hur man upptäcker saker som stått där hela tiden bara för att det säjs på ett annat språk.

Anonym sa...

"VARNING: hon är katolik."

Var det ett skämt fattade jag det inte. Annars är det ju bara fjantigt att skriva så.