måndag, augusti 10, 2009

Vila i frid morfar, och må det eviga ljuset lysa för dig!

13 kommentarer:

Henrik Engholm sa...

Beklagar sorgen Benjamin. Sten fick verkligen vara till mångas välsignelse under sitt jordeliv.

Hosanna sa...

Tackar för vad han har fått betyda för så många.

smam sa...

kram till dig. vila i frid sten!

Daniel Nilsson sa...

Väldigt roligt att se den här videon av pappa, hade inte sett den förut. Det är bara en tråkig sak, Benjamin, den bild du satt upp som förstabild, den där en ikon med Maria syns så tydligt. Den representerar inte pappa, som inte tyckte om att Maria framhävdes. Kortet måste ha funnits i deras hem högst tillfälligt.

Benjamin Ekman sa...

Daniel, dina teologiska preferenser och allergier kan vi väl ta upp någon annanstans än i denna minnesruna?

Daniel Nilsson sa...

Jag kommenterade det enbart för att du till synes medvetet plockat fram just den rutan som första bild och att detta inte är rätt mot pappa. Det handlar alltså inte om mina egna "preferenser och allergier".

Benjamin Ekman sa...

Youtube väljer en (antar jag) slumpartad bild som första bild. Det faktum att du tror att jag använder en minnesruna över morfar som en dold agenda, för att göra någon mariologisk poäng gör mig ledsen.

Daniel Nilsson sa...

OK, Benjamin, då förstår jag. Det såg ut som en tanke, det där med mariabilden (som alltså gav en felaktig bild av pappa). Men det var det inte och det var synd att jag misstänkte dig för det, förlåt.

John Nilsson sa...

En av ljuspunkterna under begravningen var att möta dig. Du är så spontan och kärleksfull, kan skilja på sak och person, och utstrålar både ett stort lugn såväl som ett visst mått iver - såväl som en ibland provocerande humor. Allt detta liksom farfar, det är lätt att se honom i dig.

Jag är glad för att vi alla i familjen var lite mer nakna än vanligt nu, när vi samlades kring saknaden av en förebild vi alla hade på olika sätt. Det var nyttigt för mig själv åtminstone, vet inte hur du känner kring detta.

Vill du sno något foto från mig så varsågod. Farmor (din mormor) är väldigt fin - en av mina extremt få hjältar! http://hemsida.be/blogg/farfar/john_farmor_small.jpg

Henne är det lätt att be för, hon är nära Herren i hjärtat.

Kusin J

Anonym sa...

Bäste Benjamin,

jag tillhör inte din bekantskapskrets men vill ändå sända en hälsning.

Jag tyckte mycket om Sten, han var en sådan välsignelse bara genom att vara. Han visade på den goda manlighet som är kristuslikhet. En patriark utan strävhet. Balsam för en gammal rödstrumpa! :)

Bifogar en länk till musik jag ofta lyssnar till. http://www.youtube.com/watch?v=Y7tKexc4wSM

Med vänlig hälsning (och tack för din fina blogg:) ),

Helena M

Samir sa...

Hej Benjamin, du känner inte mig, men jag vill säga detta ändå. Blev berörd av att se att Sten gått hem. Ulf, Birgitta och Aron vet vem jag är.
Fick privilegiet att lära känna Sten 1987. Då satt jag och pratade hemma hos honom i Storvreta (tror jag). Han frågade mig: - Har du någon skolväska? Nej, svarade jag. Då gav han mig en gammal sliten läderportfölj. Jag bar med mig den stolt på bibelskolan, naturligtvis fick alla veta att jag minnsan hade Stens gamla portfölj! När vi hade första lektionen med Sten så märkte jag att vi hade likadana portföljer, dock var hans mkt nyare! Ande, själ och kropp med Sten glömmer jag aldrig den 1:a lektionen. Sten tog upp en tjej som fick sätta sig vid pianot och spela ett ackord, en harmonisk samklang. Sedan bad han henne spela samma ackord med en av tangenterna falskt. Så enkelt! Skillnaden mellan Ande, själ och kropp, i harmoni eller disharmoni! Detta bär jag fortfarande med mig i livet. Bara stora män kan förmedla så stora budskap med enkla medel. Sten var en stor man! Tack Sten. / Samir.

Anonym sa...

lart mycket

Anonym sa...

meget interessant, tak