onsdag, februari 07, 2007

hej hej bloggosfärnu när jag antagligen har skakat av mig de flesta av mina läsare, återvänder jag. melodramatiskt, jag vet. inte för att så värst många sitter och biter naglarna i väntan på en ny text från mig. tyvärr säger jag "skakat av mig" någorlunda uppriktigt. ett skäl till att jag slutade skriva var att jag hade alltför många små "stop-and-chats" (curb your enthusiasm-term) med folk som sa att de läste min blogg. det skrämmde mig lite. jag vet väl inte riktigt varför. delvis, kännde jag att jag inte riktigt kunde skriva vad jag ville. jag fick ju även lite småroliga kommentarer i bloggen och anorstädes om "vad ekmans grabb skriver" osv. hur som helst. oh well, som vi säger här borta.

här rullar terminen på iaf. det är ju sista terminen, vilket innebär att jag måste slutföra alla projekt och uppfylla alla krav. i förrgår tog jag ett matteprov som jag skulle tagit för fyra år sen, min första termin här. man måste bevisa att man har vettig kunskap i matte. själv bytte jag från natur till sam i gymnasiet för att jag inte är en siffer och ekvations-människa. så nu, sju-åtta år senare, fick jag rå plugga (i sista minuten så klart) alla regler för algebra och geometri osv. men jag fick just reda på att jag klarade det. 24 av 25 rätt dessutom. fantastiskt skönt.

och sen var det prov i historia idag. en sån där irriterande överblickskurs. provet idag täckte: Kina, Indien, Grekland, Romarriket, Karl den Store osv. men det gick bra.

den kommande veckan kommer innebär slutförandet av mitt gigantiska arbete om Hans Urs von Balthasar. Jag ska nämligen skicka in det som "writing sample" till ett jobb på den katolska tidskriften First Things. det blir skönt att bli klar med detta som hängt över mig i ett år.

Ja, detta blev ju en lista över var jag gjort på sistone. Men detta är mitt liv. Nu ska jag läsa lite Gadamer innan jag går till mitt seminarium. Jag uppskattar boken vi läser väldigt mycket. Gadamer talar om konst och historia som källor till sanning och kunskap. Vi bör inte förlita oss bara på empirisk vetenskap och rationalism (a'la Kant och Upplysning). Mer om detta en annan gång.

Hur som helst: Hej allihopa. Vi hörs.

b.

6 kommentarer:

* Crista * sa...

HAHAHAHA!!! Du är för skön!
Gjorde precis som du i gymnasiet..typ...fast reducerade matte C när jag redan gick sam programmet. Det innebär nog att jag inte under några omständigheter skulle kunna göra ett sånt resultat som du. Men, men - han är rackarns begåvad den där benny! Vad gäller din bloggpaus så förstår jag till 100%. Kul bara att höra lite från dig. Angående sista termin: GRATTIS! Vet du vad som händer sen?

Crista

Molly B sa...

how do you find this blog graph thing? i am curious to see the trend of me. is it something within blogger or a special programme?

Peter Holm sa...

Pausen verkar fortsätta...

SMÄM sa...

hej ben. :) nice to have you back.

Kärin sa...

I missed you, too. =)

Anonym sa...

Underbara berättelse,även om man är en "ekmans unge",har fått ut jätte mycket av ditt skrivande