torsdag, mars 30, 2006jag inser at tjag varit en dålig bloggare på sistone.. men men.. stressen tar över.
nu är klockan halv två på natten och jag måste upp i lagom tid. vid lunch anländer mia och (antar jag) andreas runesson. kan tyvärr inte hänga med dem mer än en lunch. ska nämligen iväg över heögen till Steubenville, Ohio. Jag är inblandad i ett ekumeniskt projekt, evangelikaler möter katoliker. förra helgen var ett dusin katolska studenter här, nu åker vi till deras ställe.
spännande saker som hänt:
1. var på latinsk tridentinsk (före Vatikanum II) mässa i chicago. fantastiskt, ur historisk synpunkt var det väldigt givande(denna gudstjänst formade århundraden av västerländska kristna). men sen är det ju oerhört vackert, och jag förstod mer latin än jag trodde (och man fick en liten bok).
2. samtal med dr. lundin i förrgår. han är ett geni, och han tar sig tid att hänga med mig. vi pratade om dostoevsky, O'connor, konst och teologi, han tänkte högt kring min uppsats och jag tog frenetiska anteckningar.
3. idag fick jag översätta danska til svenska åt Mark Noll (skolans mest respekterade akademiker, en av de mest inflytelserika evangelikalerna i USA enligt Times). han hade blivit intervjuad och ville kolla upp det.. nervöst... men kul.

frid.

6 kommentarer:

joelh sa...

sjuk att du hänger med noll. men han kan väl inte svenska?? menade du danska till svenska till engelska? för övrigt är vi några som är förbryllade över att James K A Smith har en hänvisning till en svensk artikel (av Roland Spjuth) i sin "Introducing Radical Orthdoxy". kan han svenska? eller blev han bara ledd av Anden? eller är det du som har varit framme o översatt?

Arash sa...

vet du vad jag tycker e kul benjamin, ok du vill vet?=) nej men många hittar till min blogg genom att söka på "benjamin ekman" på google, lite märkligt. detta har hänt flera gånger, du verkar vara ett hett byte på google...Love/a

Benjamin Ekman sa...

joel: 1) du har rätt. jag menade danska till svenska till engelska. 2) jag ger smith privatlektioner i svenska.

arash: mkt lustigt. men nu vet jag varför: du skriver på din blogg: "Mats & Eva Rosenblad har fått ännu et barn, barnets namn blev Benjamin Ekman Rosenblad, ja dem ska ge det namnet ett år för att se om det funkar." förhoppningsvis är detta en felskrivning. du tänkte ekman när du skrev benjamin. för inte kan väl den stackars ungen heta ekman i mellannamn?

SMÄM sa...

tjenis benis. här sitter jag inte alls långt ifrån ditt, men ändå långt borta i från dig. simon i bokshoppen har börjat fråga "bor du här??" när jag ser honom utanför dörren (nädå;) Nu ska jag posta brev! Ha det gott!

Anonym sa...

[b]its here [/b]

[url=http://phentermine.myeasyseek.info]phentermine search[/url]
[url=http://phentermine.viagram.info]phentermine[/url]
[url=http://tramadol.themysearch.info]tramadol[/url]
[url=http://cialis.ringtoners.info]cialis[/url]

Anonym sa...

[url=http://phentermine.networkfindwork.info]Phentermine[/url]
[url=http://phentermine.worksearchuk.info]Phentermine search[/url]
[url=http://ringtone.worksearchsolutions.info]Ringtone search[/url]
[url=http://tramadol.eworksearch.info]Tramadol[/url]
[url=http://phentermine.uniqringtone.info]Phentermine[/url]
[url=http://cialis.goodtone.info]cialis[/url]